SON DAKİKA

Ahlat Su Sporları Merkezi Açıldı: Dağlarda roket değil, raket sesi olsun

Bitlis Ahlat'ta Ahlat Su Sporları Merkezi, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın katılımıyla açıldı. Bakan Bak, sporun birleştirici gücüne vurgu yaparak, yeni spor tesisleri müjdeleri verdi ve su sporlarında başarılı sporcular yetiştirme hedeflerini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2025 19:12
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2025 19:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://haberdeger.com/
Ahlat Su Sporları Merkezi Açıldı: Dağlarda roket değil, raket sesi olsun

Bitlis’in Ahlat ilçesinde yapımı tamamlanan Ahlat Su Sporları Merkezi, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın katılımıyla hizmete girdi. Bakan Bak, açılışta yaptığı konuşmada, sporun birleştirici gücüne vurgu yaparak, “Ülkemizi seviyoruz. İstiyoruz ki dağlarda artık roket sesi değil, raket sesleri, futbol ve basketbol sesleri olsun. Van Gölü’nde su sporlarıyla kardeşliğimizi geliştirelim.” dedi.

Bitlis’e yeni spor yatırımları geliyor

Açılış öncesinde Bitlis Valisi Ahmet Karakaya ve Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay ile bir araya gelen Bakan Bak, kentteki spor yatırımları hakkında bilgi aldı. Bak, Güroymak’a gençlik merkezi, Hizan’a yüzme havuzu, Adilcevaz’a ise yarı olimpik yüzme havuzu yapılacağının müjdesini verdi.

Türkiye’nin dört bir yanında spor tesisleri inşa ettiklerini belirten Bak, “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla köylerden şehirlere kadar spor tesisleri kazandırıyoruz. Gençlerimizi sporla buluşturarak kötü alışkanlıklardan uzak tutmak istiyoruz.” diye konuştu.

Olimpiyat hedefi

Su sporlarının olimpiyatlarda en çok madalya dağıtılan branşlardan olduğuna dikkat çeken Bak, Ahlat’tan kürek, kano ve yüzme gibi branşlarda başarılı sporcular çıkacağına inandığını söyledi. Türkiye genelinde 12 milyon kişiye yüzme öğretildiğini hatırlatan Bak, gençlerin yetenek taraması projeleriyle spora yönlendirildiğini vurguladı.

“Terörsüz Türkiye” vurgusu

Bakan Bak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “en büyük projem” dediği Terörsüz Türkiye hedefini hatırlatarak, “Sporun dostluk ve kardeşlik için en güçlü araçlardan biri olduğuna inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Açılış tekne turuyla tamamlandı

Konuşmaların ardından merkezin açılışı yapıldı. Bakan Bak ve protokol üyeleri, Van Gölü’nde düzenlenen tekne turuyla programı tamamladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.