SON DAKİKA

Fatih’te göçmen yoğunluğu iddiası yalanlandı

İstanbul Valiliği, Fatih’te düzensiz göçmen yoğunluğu olduğu yönündeki haber ve paylaşımların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2025 22:29
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2025 22:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://haberdeger.com/
Fatih’te göçmen yoğunluğu iddiası yalanlandı

İstanbul Valiliği, bazı basın kuruluşları ve sosyal medyada Fatih’te düzensiz göçmen yoğunluğunun arttığına yönelik yapılan paylaşımlara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, İstanbul’da kaçak göçle mücadelenin son teknoloji imkânlarıyla sürdürüldüğü ve bu çalışmalarda hem kamu düzeninin korunmasına hem de ülkede yasal olarak bulunan yabancıların mağdur edilmemesine büyük özen gösterildiği vurgulandı.

Valilik, kaçak göçün önlenmesine yönelik operasyonlarda önemli ilerleme kaydedildiğini belirterek, uygulamaların yabancı düşmanlığına yol açmayacak şekilde yürütüldüğünün altını çizdi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Fatih’te düzensiz göçmen yoğunluğu olduğuna ilişkin maksatlı haber ve paylaşımlara itibar edilmemesini rica ediyoruz. Kaçak göçle mücadelemiz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı disiplin ve titizlikle devam edecektir.”

Valilik, kamuoyunu doğru bilgilendirme adına teyit edilmemiş içeriklere karşı dikkatli olunması çağrısında bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.