SON DAKİKA

Trump ve Şara arasında kritik Suriye görüşmesi

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede DEAŞ’la mücadele, bölgesel güvenlik ve Suriye’nin toprak bütünlüğü ele alındı.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2026 23:11
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2026 23:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://haberdeger.com/
Trump ve Şara arasında kritik Suriye görüşmesi

Son dakika bilgisine göre, ABD Başkanı Donald Trump, Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ile telefon görüşmesiyaptı. Görüşmede, Suriye’deki son gelişmeler, DEAŞ terör örgütüne karşı yürütülen mücadele ve bölgesel güvenlik başlıkları masaya yatırıldı.

Edinilen bilgilere göre, iki lider DEAŞ’ın oluşturduğu tehditlere karşı iş birliğinin sürdürülmesi konusunda mutabık kaldı. Görüşmede ayrıca, terörle mücadelede koordinasyonun artırılması ve sahadaki gelişmelerin yakından takip edilmesi gerektiği vurgulandı.

Telefon görüşmesinde Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunmasının önemi de özellikle ele alındı. Tarafların, ülkenin egemenliği ve istikrarının sağlanması yönünde ortak bir duruş sergilediği belirtildi.

Diplomatik kaynaklar, görüşmenin ABD ile Suriye arasında son dönemde artan temasların bir parçası olduğunu ifade ederken, bu temasların bölgesel güvenlik dengeleri açısından kritik önemde olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Görüşmeye ilişkin taraflardan henüz detaylı bir yazılı açıklama yapılmazken, önümüzdeki günlerde DEAŞ’la mücadele ve bölgesel iş birliği konularında yeni adımların gündeme gelebileceği ifade ediliyor.

Gelişmeler yakından takip ediliyor.

haberdeger.com
Bağımsız • Yerli • Antiemperyalist

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.