SON DAKİKA

Enflasyon beklentilerinde düşüş

Kasım ayında hanehalkı ve reel sektörün yıllık enflasyon beklentileri gerilerken, piyasa katılımcıları için yükseldi. Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, dezenflasyon odaklı politikaların etkisiyle beklentilerde iyileşmenin süreceğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2025 12:16
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2025 12:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://haberdeger.com/
Enflasyon beklentilerinde düşüş

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre, kasımda 12 ay sonrası yıllık enflasyon beklentileripiyasa katılımcıları için yüzde 23,49’a yükselirken, reel sektör yüzde 35,70, hanehalkı ise yüzde 52,24’e geriledi. Hanehalkının gelecek 12 ayda enflasyonun düşeceğini bekleyen oranı ise yüzde 24,83 olarak kaydedildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Dezenflasyon odaklı politikalarımızı kararlılıkla uygulamaya devam ediyoruz. Enflasyondaki düşüşle beklentilerdeki iyileşmenin güçleneceğini ve fiyatlama davranışlarındaki katılığın azalacağını öngörüyoruz” dedi. Şimşek, ekonominin fiyat istikrarı, verimlilik ve refah düzeyi artışı ile güçlü bir yapıya kavuşması için gerekli adımların atılacağını da vurguladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.