SON DAKİKA

PTT ve TCDD’den grev yasağı

İktidarın düşük zam teklifine tepki gösteren sendikalar greve gidiyor, fakat PTT ve TCDD, çalışanlarına grev yasağı getirdi ve disiplin uyarısı yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2025 14:50
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2025 14:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://haberdeger.com/
PTT ve TCDD’den grev yasağı

Kamuda yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisini ilgilendiren 8. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri çıkmaza girerken, iktidarın sunduğu düşük zam teklifine tepki olarak sendikalar bugün greve gidiyor. Ancak iki devlet kurumu çalışanlarına yasak getirdi.

Çalışanlara gözdağı: “Kesinlikle katılmayın”

PTT Genel Müdürlüğü ve TCDD Taşımacılık A.Ş., şubelere gönderdiği yazıyla personeli uyardı. Yazıda, 18 Ağustos 2025’te yapılacak iş bırakma eylemine katılmamaları gerektiği, aksi halde çalışanlar hakkında disiplin işlemi başlatılacağı belirtildi. Yöneticilere de, çalışanların yakından takip edilmesi ve katılanların tespit edilmesi talimatı verildi.

Greve götüren teklif ne?

Kamu İşveren Heyeti, 2026 yılı için daha önce sunduğu %10 + %6 zam teklifine ek olarak, memurların taban aylığına 1.000 TL artış yapılmasını önermişti. Ancak sendikalar, bu teklifin yetersiz olduğunu belirterek iş bırakma kararı aldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.