SON DAKİKA

2025’te en çok satılan kitaplar açıklandı

Amazon.com.tr, 2025 yılına ait kitap satış verilerini paylaştı. Listede edebiyat–kurgu ile aile–yaşam kategorileri öne çıkarken, klasik eserlerle yeni dönem romanlarının birlikte yükselişi dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 31.12.2025 13:42
Haber Güncellenme Tarihi: 31.12.2025 13:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://haberdeger.com/
2025’te en çok satılan kitaplar açıklandı

Amazon.com.tr’nin 2025 yılı satış analizine göre Türkiye’de okurlar, bir yandan edebiyatın zamansız klasiklerine yönelirken diğer yandan çağdaş romanlar ve kişisel gelişim kitaplarına da yoğun ilgi gösterdi. Yıl boyunca en çok satılan ilk 10 kitapta “edebiyat ve kurgu” ile “aile ve yaşam” kategorileri üçer eserle listenin başında yer aldı.

Zirvenin sahibi: Sarı Yüz

Listenin ilk sırasında, R. F. Kuang’ın pandemi sonrası dünyayı ele alan ve yayımlandığı günden bu yana geniş yankı uyandıran romanı Sarı Yüz yer aldı. Kitap, bireysel etik, kimlik ve edebiyat dünyasına dair sert sorgulamalarıyla yılın en çok konuşulan eserlerinden biri oldu.

Klasikler ve çağdaşlar yan yana

İkinci sırada Stoacı felsefenin temel metinlerinden kabul edilen Kendime Düşünceler, üçüncü sırada ise Zülfü Livaneli’nin direniş ve aşk temalı romanı Bekle Beni yer aldı. Liste, klasik eserlerin kalıcı gücü ile modern anlatıların birlikte okurla buluştuğunu ortaya koydu.

2025’in en çok satan ilk 10 kitabı

  • Sarı Yüz
  • Kendime Düşünceler
  • Bekle Beni
  • Gece Yarısı Kütüphanesi
  • Cumhuriyet’in İlk Sabahı
  • Martin Eden
  • Yaşamak
  • Ölmek İstiyorum Ama Tteokbokki de Yemek İstiyorum
  • Atomik Alışkanlıklar
  • İnsanlığımı Yitirirken

Okuma alışkanlığı dijitalde güçleniyor

Bağımsız araştırma şirketi VeriNays Araştırma’nın 2025 verilerine göre Amazon.com.tr, online kitap alışverişinde Türkiye’de en çok tercih edilen platform oldu. Araştırmaya göre Amazon’dan kitap alan her iki kişiden biri, platformu 10 üzerinden 10 puanla değerlendirdi.

Amazon Türkiye’den değerlendirme

Amazon Türkiye Kitap ve Hızlı Tüketim Kategorisi Genel Müdürü Serdar Çepniler, satış verilerine ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“2025 verileri, okurların hem klasiklere olan ilgisini koruduğunu hem de yeni yazarlar ve farklı hikâyelere açık olduğunu gösteriyor. Kitaplara erişimi kolaylaştırmanın toplumsal bir değer yarattığına inanıyoruz.”

2025 kitap satışları, Türkiye’de okuma kültürünün yalnızca nostaljiye değil; yeni anlatılara, kişisel gelişime ve farklı türlere de güçlü biçimde açıldığını ortaya koydu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.