SON DAKİKA

BTK’den e-imza iddialarına sert yanıt: Yasal süreç başlatıldı

Son günlerde sahte diploma ve sürücü belgesi skandalıyla gündeme gelen e-imza sistemine dair yeni bir iddia kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Bazı kaynaklar, “BTK’da ülke genelindeki tüm e-imza kullanıcılarının şifrelerinin tutulduğu veri havuzunun hacklendiğini” öne sürdü.Ancak Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) bu iddiaları kesin bir dille yalanladı.

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2025 09:13
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2025 09:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://haberdeger.com/
BTK’den e-imza iddialarına sert yanıt: Yasal süreç başlatıldı

“Kamuoyunu yanıltanlara karşı suç duyurusu”

BTK’den yapılan açıklamada, ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığı vurgulanarak, şu ifadelere yer verildi:

“E-imza kullanıcılarını hedef göstererek ve kamuoyunu yanıltarak gerçek dışı veri sızıntısı iddialarını yayan, 2 milyon 500 binden fazla e-imza kullanıcısını asılsız haber ve paylaşımlarla endişeye sevk eden kaynaklar hakkında suç duyurusunda bulunulmuş ve yasal süreç başlatılmıştır.”

Sahte diploma ve ehliyet skandalının ardından geldi

Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde e-imza kullanılarak sahte üniversite diploması ve sürücü belgesi düzenlendiği ortaya çıkmış, bu gelişme kamuoyunda güvenlik tartışmalarını da beraberinde getirmişti. Son iddialar da bu olayların gölgesinde gündeme geldi.

BTK: “Veri havuzu hacklenmedi”

Kurum, ülke genelinde e-imza kullanıcılarının şifrelerinin depolandığı bir veri havuzunun bulunmadığını ve iddiaların tamamen asılsız olduğunu belirtti. Ayrıca, kamuoyunun yanlış yönlendirilmesine izin verilmeyeceği ve sorumlular hakkında hukuki sürecin takip edileceği açıklandı.

E-imza üzerinden yayılan “veri sızıntısı” iddiaları BTK tarafından reddedildi. Kurum, asılsız haberlerle toplumda panik yaratanlara karşı hukuki sürecin başlatıldığını duyurdu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.