SON DAKİKA

Rezan Epözdemir sorgusunda “şifre krizi” patladı!

Gazeteci Şamil Tayyar, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, avukat Rezan Epözdemir’in sorgusunun “cep telefonu şifresi” nedeniyle ciddi bir krize dönüştüğünü öne sürdü.

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2025 16:15
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2025 16:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://haberdeger.com/
Rezan Epözdemir sorgusunda “şifre krizi” patladı!

Tayyar’ın iddiasına göre, şüpheli Epözdemir ısrarla telefonunun şifresini vermek istemedi. Bu nedenle sorgu süresi uzatılırken, “şifre krizi” aşılamadı.

“Başsavcı yoğun baskı altında”
Paylaşımda, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum başta olmak üzere çok sayıda “etkili ismin” devreye girdiği, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek’in yoğun baskı altında kaldığı iddia edildi. Tayyar, bu baskının İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu dosyasında bile görülmediğini belirterek, Gürlek’in şahsına yönelik bir iftira kampanyası başlatılmasından endişe duyduğunu aktardı.

“Şifre verilmesin” baskısı
Tayyar’ın paylaşımına göre, devrede olan bazı isimler, cep telefonu şifresinin verilmesine karşı çıkıyor ve soruşturmanın mevcut delillerle tamamlanarak Epözdemir’in serbest bırakılmasını istiyor.

Tayyar, bu tavrın nedenini sorgulayarak, “Şüphelinin cep telefonunun açılması ihtimali, Uçum başta olmak üzere kimleri neden rahatsız etti?” sorusunu gündeme getirdi.

Cumhurbaşkanı’na çağrı
Şamil Tayyar, paylaşımının sonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek, “Başsavcıyı yalnız bırakmayın” çağrısında bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.