SON DAKİKA

Bolu Belediyesine operasyon: Kritik birimler mercek altında

Bolu Belediyesi’ne yönelik aylardır süren "irtikap" ve "yolsuzluk" soruşturması kapsamında bugün sabah saatlerinde 5. dalga operasyonu düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2026 13:19
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2026 13:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://haberdeger.com/
Bolu Belediyesine operasyon: Kritik birimler mercek altında

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen geniş kapsamlı belediye soruşturmasında hareketli saatler yaşanıyor. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, sabah saatlerinde belediye hizmet binasına ve belediyeye bağlı Bol-Tur A.Ş. genel merkezine operasyon düzenledi. Belediye binasına otopark kısmından giriş yapan ekiplerin incelemeleri saatlerce sürdü.

Kritik birimlerde eş zamanlı arama

Operasyon kapsamında jandarma ekipleri; belediyenin tüm harcama ve bütçe kayıtlarının tutulduğu Mali Hizmetler Müdürlüğü, son dönemdeki ihalelerin yönetildiği Satın Alma Birimi ve belediye iştiraki Bol-Tur A.Ş.’de kapsamlı bir arama gerçekleştirdi. Özellikle Bol-Tur A.Ş. bünyesindeki ticari faaliyetler ve bu şirkete bağlı işletmelerdeki kayıtların titizlikle incelendiği öğrenildi. Soruşturmayla bağlantılı olduğu değerlendirilen çok sayıda dosya ve bilgisayar imajı, delil torbalarına konularak incelenmek üzere İl Jandarma Komutanlığı’na götürüldü.

Soruşturmanın geçmişi ve tutuklamalar

Bu sabahki baskın, 28 Şubat 2026 tarihinde başlatılan ve Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ile Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Can'ın "icbar suretiyle irtikap" suçlamasıyla tutuklandığı soruşturmanın 5. dalgası niteliğini taşıyor. Tanju Özcan, İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılırken; soruşturma Nisan ayında Belediye Başkan Yardımcısı Leyla Beykoz ve Belediye Meclis Üyesi Aydan Özdemir’in de aralarında bulunduğu yeni tutuklamalarla derinleşmişti.

Soruşturma süreci, geçtiğimiz yıllarda toplanan kurban bağışlarının asıl amacına uygun değerlendirilmeyip BOLSEV Vakfı üzerinden usulsüz şekilde kullanıldığı iddiaları ve bazı işletmelerin bağışa zorlandığı yönündeki şikayetler üzerine odaklanmış durumda. Jandarma ekiplerinin belediye binasındaki incelemeleri sürerken, yeni gözaltıların olabileceği belirtiliyor.

haberdeger.com

Bağımsız • Yerli • Antiemperyalist

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.