SON DAKİKA

Konya'da yılan istilası 

Konya'da mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları ve artan kuraklık, tarımsal üretimi zorlarken çiftçileri de yeni arayışlara itti.

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2026 17:44
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2026 17:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://haberdeger.com/
Konya'da yılan istilası 

Ürünlerini korumak için doğal afetlerle mücadele eden üreticiler, bu kez tarlalarını istila eden yılanlarla karşı karşıya kaldı.

Pet şişelerle yılan savar

Kuraklık ve don felaketinin ardından tarlalara dadanan yılanları uzak tutmak için yaratıcı bir yöntem geliştiren Konyalı çiftçiler, 2,5 litrelik pet şişelerden "yılan kovucu sistemler" kurmaya başladı. Metal bir çubuk üzerine yerleştirilen pet şişelerin içine ses çıkaracak metal parçalar veya çıngırak benzeri malzemeler yerleştiren üreticiler, rüzgarla birlikte hareket eden bu mekanizmanın çıkardığı sesten yılanları caydırmayı hedefliyor.

Dikkat dağıtma yöntemi kullanılıyor

Bazı üreticiler ise geliştirdikleri bu pratik yöntemi bir adım daha ileri taşıyarak, pet şişelerin dış yüzeylerini yansıtıcı materyallerle kaplıyor. Güneş ışığı altında parlama yapan veya dikkat çekici renkler barındıran bu yüzeyler, yılanların dikkatini dağıtarak onları caydırmayı hedefliyor. Doğa şartlarına karşı kendi imkanlarıyla çözüm üretmeye çalışan Konyalı çiftçiler, bu yerel yöntemlerle ürünlerini yılanların verebileceği zarardan korumaya çalışıyor.

haberdeger.com

Bağımsız • Yerli • Antiemperyalist

haberdeger.com

Bağımsız • Yerli • Antiemperyalist

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.