SON DAKİKA

Belçikalı Bakandan Türk savunma sanayisine övgü: "Türkiye bizden çok ileride"

Belçika Savunma Bakanı Theo Francken, beraberindeki dev heyetle gerçekleştirdiği Türkiye ziyaretinde Türk savunma sanayisinin ulaştığı noktaya dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2026 14:07
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2026 14:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://haberdeger.com/
Belçikalı Bakandan Türk savunma sanayisine övgü: "Türkiye bizden çok ileride"

Savunma Sanayii Başkanlığı'nda (SSB) düzenlenen "Türkiye-Belçika Savunma Sanayi Günü" etkinliğine katılan Bakan Francken, Türkiye'nin savunma alanındaki gelişimini "akılalmaz" olarak nitelendirdi. Belçika'nın savunma bütçesini %60 oranında artırarak tüm NATO müttefikleri arasında en büyük yükselişi gerçekleştirdiğini belirten Francken, Türk modelini örnek göstererek ordularını modernize etmeleri gerektiğini vurguladı.

"Baykar'da gördüklerim etkileyiciydi"

Geçmişte gerçekleştirdiği Baykar ziyaretine atıfta bulunan Francken, Türkiye'nin insansız yetenekler, AR-GE ve inovasyon alanındaki azminin kendisi için ilham verici olduğunu söyledi. Belçika'ya döndüğünde meslektaşlarına Türkiye'nin çok önde olduğunu ve kendilerinin de hızlanması gerektiğini ilettiğini belirten Bakan, bu vizyon doğrultusunda Belçika'da dünyanın ilk "dron generalini" atadığını açıkladı.

Tarihi ziyarette iş birliği imzaları

Kraliçe Mathilde başkanlığında 428 kişilik dev bir ekonomik heyetle gerçekleştirilen bu ziyaret, savunma sanayisi açısından tarihi bir nitelik taşıyor. Francken, ziyaret kapsamında 7 veya 8 stratejik sözleşmenin imzalanacağını duyururken, Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün de iki ülke arasındaki dostluğun ve iş birliğinin platform seviyesinden alt sistemlere kadar her düzeyde gelişmeye açık olduğunu ifade etti. Görgün, Türkiye'de savunma sanayisi için çalışan 4 binden fazla şirketle her türlü çözüme sahip olduklarını hatırlatarak, bu ortaklığın üçüncü pazarlar için de büyük fırsatlar doğuracağını belirtti.

haberdeger.com

Bağımsız • Yerli • Antiemperyalist

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.