SON DAKİKA

Özgür Özel’den Maraş Katliamı mesajı: Unutmadık, unutturmayacağız

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Maraş Katliamı’nın 47’nci yılında yaptığı açıklamada, yaşananların Türkiye toplumunun vicdanında derin bir yara olarak durduğunu vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2025 13:09
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2025 13:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://haberdeger.com/
Özgür Özel’den Maraş Katliamı mesajı: Unutmadık, unutturmayacağız

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, 1978 yılında yaşanan Maraş Katliamı’nın 47’nci yıl dönümünde sosyal medya üzerinden bir anma mesajı paylaştı. Özel, katliamda yaşamını yitiren yurttaşları saygı ve rahmetle andı.

“47 yıldır vicdanlarda derin bir yara”
Özgür Özel, paylaşımında Maraş Katliamı’nın üzerinden geçen on yıllara rağmen toplumsal hafızada tazeliğini koruduğunu belirtti. Katliamın yalnızca geçmişte yaşanmış bir olay olmadığını, bugün de Türkiye toplumunun ortak vicdanında derin bir acı olarak varlığını sürdürdüğünü ifade etti.

“Unutmadık, unutturmayacağız”
CHP lideri, mesajında katliamların cezasızlıkla ve yüzleşmeden geçiştirilemeyeceğini ima ederek, Maraş Katliamı’nın unutturulmasına izin vermeyeceklerini vurguladı. Özel’in bu sözleri, toplumsal hafıza ve adalet talebine yönelik güçlü bir hatırlatma olarak değerlendirildi.

Yaşamını yitiren yurttaşlara saygı vurgusu
Özel, katliamda hayatını kaybeden tüm yurttaşları saygı ve rahmetle andığını belirterek, acının yalnızca belirli bir kesimin değil, tüm Türkiye toplumunun ortak yarası olduğunu dile getirdi.

Özgür Özel’in mesajı, Maraş Katliamı’nın yıl dönümünde toplumsal hafızayı diri tutma ve geçmişle yüzleşme çağrısı olarak kamuoyunda yankı buldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.