SON DAKİKA

YENİ Parti İstanbul İl Başkanı hakkında soruşturma başlatıldı

YENİ Parti İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik hakkında, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından soruşturma başlatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2026 08:56
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2026 09:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://haberdeger.com/
YENİ Parti İstanbul İl Başkanı hakkında soruşturma başlatıldı

İstanbul siyaset gündemine düşen son dakika bilgisine göre, YENİ Parti İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik hakkında adli bir süreç başlatıldı. Soruşturmanın detaylarına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmazken, Çelik sürecin başlangıcını doğruladı.

"Konuyu bilmiyorum"

Hakkında başlatılan soruşturmaya dair değerlendirmede bulunan Özgür Çelik, kendisinin de konuya ilişkin sınırlı bilgiye sahip olduğunu ifade ederek, "Hakkımda soruşturma var, konuyu bilmiyorum" dedi. Çelik, hukuki sürece dair detayları öğrenmek amacıyla avukatlarının 17 Ağustos sabahı gerekli incelemeleri başlatacağını belirtti.

Siyasi süreç ve Şile Belediyesi dosyası

Özgür Çelik, 28 Temmuz tarihinde CHP İstanbul İl yönetiminin büyük bir kısmıyla birlikte istifa ederek Özgür Özel'in liderliğindeki YENİ Parti'ye katılmıştı. Bu ayrılış sürecinde, İstanbul İl Yönetimi'ndeki 40 kişiden 39'u ve 39 ilçe başkanından 36'sı Çelik ile birlikte hareket etmişti. 31 Temmuz'da ise YENİ Parti tarafından kurucu il başkanı olarak görevlendirilen Çelik, teşkilatlanma çalışmalarını yürütüyordu.

Çelik'in ismi daha önce de Şile Belediyesi soruşturması ile gündeme gelmişti. Söz konusu dosyada, Çelik hakkındaki iddiaların ana dosyadan ayrıldığı bildirilmişti. Savcılık, rüşvet iddiasına ilişkin bu dosyanın, Şile Belediyesi soruşturması ile "hukuki ve fiili bağlantısının bulunmadığı" gerekçesiyle ayrılmasına karar vermişti.

haberdeger.com

Bağımsız • Yerli • Antiemperyalist

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.