SON DAKİKA

Pezeşkiyan, ABD ve İsrail’e şartlarını duyurdu

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarının sona ermesi için İran’ın meşru haklarının tanınması, tazminat ödenmesi ve gelecekteki saldırılara karşı uluslararası garantiler verilmesi gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2026 23:17
Haber Güncellenme Tarihi: 11.03.2026 23:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://haberdeger.com/
Pezeşkiyan, ABD ve İsrail’e şartlarını duyurdu

Masoud Pezeshkian, ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarına ilişkin diplomatik temaslarını sürdürürken, savaşın sona ermesi için Tahran’ın şartlarını açıkladı.

Pezeşkiyan, Vladimir Putin ve Shehbaz Sharif ile telefon görüşmeleri gerçekleştirdiğini belirtti.

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Pezeşkiyan, İran’ın bölgedeki barış ve istikrara bağlılığını bir kez daha vurguladığını ifade etti.

“Savaşın bitmesi için tek yol”

İran Cumhurbaşkanı, savaşın sona ermesi için belirledikleri şartları da açıkladı.

Pezeşkiyan, “Siyonist rejim ve ABD tarafından başlatılan bu savaşı sonlandırmanın tek yolu; İran’ın meşru haklarının tanınması, İran’a tazminat ödenmesi ve gelecekteki saldırganlıklara karşı güçlü uluslararası garantilerin sağlanmasıdır.” dedi.

İran yönetimi, bölgede artan gerilime rağmen diplomatik temaslarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.