SON DAKİKA

'Terörsüz Türkiye'de kritik eşik: Takip Kurul'u bugün toplanıyor

"Terörsüz Türkiye" sürecinde TBMM'den geçerek yasalaşan "çerçeve yasa"nın ardından kurulan Takip ve Değerlendirme Kurulu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında bugün ilk kez toplanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2026 09:15
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2026 09:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://haberdeger.com/
'Terörsüz Türkiye'de kritik eşik: Takip Kurul'u bugün toplanıyor

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilecek kritik zirvenin ana gündem maddesini terör örgütünün fesih ve silah bırakma süreci oluşturuyor.

Beştepe'de üst düzey zirve

Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun kapsamında faaliyetlerine başlayan Takip ve Değerlendirme Kurulu, saat 15.00'te Beştepe'de bir araya gelecek. Toplantıya Adalet, Dışişleri, İçişleri ve Milli Savunma bakanlarının yanı sıra Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri, MİT Başkanı ve MGK Genel Sekreteri de iştirak edecek. Zirvede, sürecin sahaya yansımaları değerlendirilecek ve ihtiyaçlar doğrultusunda kurulacak alt komisyonlar masaya yatırılacak.

Silah bırakma sürecinde MGK kararı beklenecek

Kurul, PKK/KCK ve bağlantılı yapılanmaların feshi ile örgütün kontrolündeki tüm silah ve mühimmatın teslim edilmesine kadar olan süreci yakından takip edecek. Silahların geri dönüşü olmayacak şekilde bırakıldığının tespiti ve teyidi için kurumlar arası tam koordinasyonla çalışmalar yürütülecek; bu süreçte Milli Güvenlik Kurulu kararı beklenecek.

haberdeger.com

Bağımsız • Yerli • Antiemperyalist

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.