SON DAKİKA

Bahçeli’den sert mesaj: “Milliyeti meçhul sözde milliyetçiler Terörsüz Türkiye’yi hedef alıyor”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis’te kurulacak “Milli Birlik ve Dayanışma Komisyonu”na yönelik eleştiriler karşısında yazılı bir açıklama yaparak İYİ Parti ve bazı muhalefet partilerini sert ifadelerle hedef aldı. Bahçeli, “Terörsüz Türkiye” hedefinin baltalanmak istendiğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2025 18:06
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2025 18:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://haberdeger.com/
Bahçeli’den sert mesaj: “Milliyeti meçhul sözde milliyetçiler Terörsüz Türkiye’yi hedef alıyor”

“Siyaset, sis bulutlarını dağıtma becerisidir”

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis’te kurulması planlanan ve 48 üyeden oluşacak “Milli Birlik ve Dayanışma Komisyonu” hakkında yazılı bir açıklama yayımladı. Bahçeli, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Siyaset, aklın ve ahlakın rehberliğinde, hayatın ve hadiselerin önünü kapatan sis bulutlarının dağıtılması, bunun yanı sıra konjoktürel sorunların sürüklediği çıkmaz sokaklardan çıkabilme başarı ve becerisidir.

Sorun çözme kültüründen muaf ve uzak ülkelerin kaotik çatışmaların, kriz odaklı çelişkilerin çekim alanından kurtulamadıkları pek çok tecrübeyle vaki ve varittir.

Türk milleti, kronikleşmiş ve kristalize olmuş ağır sorunlarla yüzleşecek kadar cesaret, dirayet, kifayet, salabet ve seciye sahibi olduğunu bilhassa son yıllarda ispat ve izhar etmiştir.

Hangi kara propaganda devreye alınırsa alınsın Türkiye’mizin önü açıktır.

Bir kere yükselen bayrak asla inmeyecek, asla gölgelenemeyecektir.

Güvence Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı’dır.

Terörden arınmış, terörle yollarını ayırmış, terörü kutlu hayatından söküp atmış Türkiye’yi durduracak, duraklatacak ve durgunluğa sürükleyecek herhangi bir müessir ve mütehakkim gücün varlığı artık sadece hayal mesabesindedir.

Kuşatma yarılmış, bölgesel ve küresel kumpas sökülüp atılmıştır.

Terörsüz Türkiye, tereddütleri geriletmiş, tenakuzları gidermiş Türkiye’dir.

Terörsüz Türkiye, milli birlik ve kardeşliği güncellemiş ve güçlendirmiş Türkiye’dir.”

“Statükodan geçinenler, Terörsüz Türkiye’ye karşı birleşti”

Bahçeli, komisyona karşı çıkan siyasetçileri hedef alarak şunları söyledi:

“Elbette ve beklendiği üzere ülkemizin yeni normaline ayak uydurma zorluğu çekenler vardır ve beklendiği gibi bundan sonra da olacaktır.

Bu kapsamda kimi ucuz ve uçuk suçlamaların tedavüle sokulması aslında uyum probleminden ziyade yakalanan tarihi fırsatın çok yönlü tahrip, tahdit ve tahrişiyle ilişkilidir.

Terörsüz Türkiye’yi siyasi ve ideolojik çıkarlarına aykırı görenlerin bir kaşık suda fırtına koparmak için yanıp tutuşmaları, bunun yanında kabaran istek ve iştahları son günlerde iyice artmış ve yaygınlaşmıştır.

Statükodan geçinen bağnaz kafalar, vesayet özlemi çeken bağımlı odaklar, milliyeti meçhul sözde milliyetçiler, yalan ve dedikodu borsasına yatırım yapan melun çevreler, emperyalizm ve Siyonizm uşaklığına heves eden işbirlikçiler topluca Terörsüz Türkiye hedefini yıkma ve yıpratma amacında birleşmişlerdir.”

“Komisyonu eleştirenler ahlaki sorumluluğu yerine getirsin”

Bahçeli, MHP’nin dört vekille yer alacağı komisyona katılmayan partilere de yüklendi:

“TBMM’de kurulan, partimizin dört milletvekiliyle temsil edileceği ‘Milli Birlik ve Dayanışma Komisyonu’na katılmayan, bununla da kalmayıp asılsız, haksız ve hayasız eleştirileri sıralayan ipsiz sapsızların ‘biz komisyoncu değiliz’ zırvasına sığınmaları ciddiyetsiz ve değersiz bir açıklamadır.

Gazi Meclis’in işleyiş ve işlevselliğinde, aynı zamanda demokratik mekanizmaların ikmal ve ilerleyişinde mühim mevkii bulunan komisyonları ‘komisyonculukla’ bir ve eşit görenlere tutarlılık gereğince düşecek ahlaki sorumluluk İçtüzükte tanımlanmış bütün komisyonlardan da derhal çekilmektir.”

“İhanet siyasetiyle yollarımız ayrılmıştır”

Bahçeli, muhalefet saflarına geçen isimleri “devşirme” olarak niteledi:

“Hayatının her diliminden hesap yapan, menfaat peşinde koşan, satış ve dönüş ustası bir devşirmenin millet adına bizden hesap sorma beyanı sadece akıl kaybı değil, cambazlık yaptığı ipte nasıl bir küstahlığın ve kifayetsiz muhterisliğin esiri olduğunu da belgelemiştir.

Milliyetçi Hareket Partisi’ni bir zamanlar zehirlemek ve zincirlemek gayesiyle her maskeyi takanlar, her kaba girenler, önüne gelenden medet umanlar, melanet ittifaklara girenler özellikle bilmelidir ki, ihanet şahıslarıyla ve siyasetleriyle mündemiçtir.”

“İsrail’in Mescid-i Aksa’ya saldırısı bardak taşırmıştır”

Bahçeli, açıklamasının son bölümünde İsrail’e sert tepki gösterdi:

“Mazlumları katleden, ekmek kuyruğundaki çocukları bombalayan, yeryüzü lanetlisi ve soykırımcı İsrail’in Mescidi Aksa’ya saygısızlığı artık bardağı taşıracak bir provokasyondur.

İslam alemi ses vermeli, canlılık emaresi göstermeli, kandan nemalanan gözü dönmüş Siyonist canavara karşı tek yürek halinde birleşmelidir.

Filistin’i tanıma vaatlerini açıklayan ülkelerin daha caydırıcı ve sert yaptırım kararları alması, adından başka bir şeyi kalmayan Birleşmiş Milletler’in şerefli bir hamle yaparak insanlık onuru ve dünya barışı adına askeri müdahale seçeneğini masaya koyması dehşet kapanına sıkışan milyonlar için acil bir ihtiyaçtır.”

“Milli birlik, beka meselesidir”

Bahçeli, Türkiye’nin karşı karşıya olduğu tehditlere karşı birlik çağrısıyla açıklamasını tamamladı:

“Siyonist emperyalist karanlık çevremizi sarıp istikbal ve istiklalimize organize saldırı halindeyken milli birlik ve dayanışmamızı tahkim etmek vatan, millet, namus ve mukaddesat borcudur.

Bu borcu takmayan ve tanımayan, tarihin çağrısını duymayan, milletin beklentilerini önemsemeyen, dünyanın yeni şartlarını ve bölgemizin baş döndüren değişken yapısını fark edemeyenlerin çuvallamaları, zamanın ve zeminin dışında kalmaları mukadderdir.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.