SON DAKİKA

İran’dan Hürmüz Boğazı açıklaması: Ateşkes ihlali sürerken açılmaz

Muhammed Bakır Kalibaf, Hürmüz Boğazı’na ilişkin dikkat çeken bir açıklama yaptı. Kalibaf, ateşkes ihlalleri devam ettiği sürece boğazın açılmasının mümkün olmadığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2026 22:03
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2026 22:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://haberdeger.com/
İran’dan Hürmüz Boğazı açıklaması: Ateşkes ihlali sürerken açılmaz

Kalibaf, sosyal medya üzerinden yaptığı değerlendirmede, ABD Başkanı Donald Trump’ın ateşkesin uzatıldığı yönündeki açıklamasına da değindi.

“Tam bir ateşkes, deniz ablukası ve dünya ekonomisinin rehin alınmasıyla ihlal edilmediği zaman anlamlı olur” diyen Kalibaf, mevcut şartlarda ateşkesin gerçek anlamda uygulanmadığını savundu.

İranlı yetkili, özellikle Hürmüz Boğazı’nın ağır ihlaller sürerken açılmasının mümkün olmadığını vurguladı. Ayrıca bölgede yaşanan gerilimde “savaş kışkırtıcılığı”nın sona ermesi gerektiğini ifade etti.

Kalibaf, İran’ın askeri baskılarla geri adım atmayacağını belirterek, “Askeri saldırganlıkla hedeflerine ulaşamadılar, zorbalıkla da ulaşamayacaklar” dedi.

Açıklamasında diplomasi vurgusu da yapan Kalibaf, çözümün ancak İran halkının haklarının kabul edilmesiyle mümkün olacağını dile getirdi.

haberdeger.com
Bağımsız • Yerli • Antiemperyalist

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.