SON DAKİKA

Pezeşkiyan’dan BM kürsüsünde ABD ve İsrail’e tepki

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, BM Genel Kurulu’nda ABD ve İsrail’i soykırım uygulamakla suçlayarak “Bizi vurdular ama yıkılmadık” dedi. İran’ın teslim olmayacağını vurgulayan Pezeşkiyan, barışçıl nükleer teknoloji geliştirme hakkından vazgeçmeyeceklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2026 18:20
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2026 18:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://haberdeger.com/
Pezeşkiyan’dan BM kürsüsünde ABD ve İsrail’e tepki

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, BM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada ABD ve İsrail’i hedef alarak İran’ın saldırılara rağmen teslim olmayacağını söyledi. “Bizi vurdular ama yıkılmadık” diyen Pezeşkiyan, ülkesinin barışçıl nükleer teknoloji geliştirme hakkından vazgeçmeyeceğini vurguladı.

Pezeşkiyan, ABD ve İsrail’i soykırım uygulamakla suçladı ve İran’ın sivilleri hedef almadığını savundu. “Hiç kimse İran şehirlerinin bombalanmasına sessiz kalacağımızı düşünmesin” ifadelerini kullanan Pezeşkiyan, komşu ülkeleri güvenlik rakibi olarak görmediklerini belirterek “Biz adalet istiyoruz, ayrıcalık değil” dedi.

haberdeger.com

Bağımsız • Yerli • Antiemperyalist

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.