SON DAKİKA

Ertuğrul Özkök'ten hakkındaki soruşturma sonrası ilk açıklama

Katıldığı bir televizyon programındaki sözleri nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında re'sen soruşturma başlatılan gazeteci Ertuğrul Özkök, festival nedeniyle yurtdışında bulunduğunu belirterek salı akşamı döneceğini açıkladı. Özkök, programın tamamını izleyenlerin aksine kendisini Cumhurbaşkanı'nı övdüğü gerekçesiyle eleştirdiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2026 11:40
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2026 12:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://haberdeger.com/
Ertuğrul Özkök'ten hakkındaki soruşturma sonrası ilk açıklama

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, gazeteci Ertuğrul Özkök hakkında bir programda sarf ettiği ifadeler dolayısıyla "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla soruşturma başlattı. Başsavcılığın yazılı açıklamasında, "Cumhuriyet Başsavcılığımızca katılmış olduğu bir programdaki söylemleri nedeniyle Ertuğrul Özkök hakkında Cumhurbaşkanı’na hakaret suçundan re’sen soruşturma başlatılmıştır" denildi.

"Salı akşamı zaten biletim var, döneceğim"

Soruşturma kararının ardından gazeteci Bahar Feyzan'a konuşan Ertuğrul Özkök, Almanya'da bulunduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı: "10 yıldır gittiğim Bayreuth Wagner Müzik Festivali'ndeyim. Hatta pazartesi çıkacak yazım da bu konu üzerine. Çok önemli bir festival, 150'nci yılı. Salı akşamı da zaten biletim var, döneceğim." "Memleketimden başka nereye gideceğim" diyen Özkök, programın bütünlüğü dikkate alındığında eleştirilerin hedefini şaşırdığını savunarak, şöyle devam etti: "Ayrıca programın tamamını izleyenler, aksine beni Cumhurbaşkanı'nı övdüm diye eleştirdi."

Tartışma yaratan açıklamalar

Özkök'ün soruşturmaya gerekçe gösterilen programda dile getirdiği ifadeler şu şekildeydi: "Bu dönemler geçecek. Ben İspanya'da bir öğrenci olarak İspanya'da Franco rejiminin nasıl çöktüğüne tanık oldum gözlerimle. Bir gecede gitti 30 yıllık Franco diktatörlüğü. Öldüğü gece İspanya'da rejim değişti ya, öldüğü gece! Bu tür rejimlerin böyle bu şekilde devam edeceğini kimse düşünmesin, devam etmez. Bugünkü rejim Türkiye'de Tayyip Erdoğan'ın kişiliği üzerine dizayn edilmiş ve onun kişiliği ile geçerli bir rejim. Bu rejimi Türkiye'de böyle taşıyacak başka ikinci bir insan yok ve uzun süre de olamaz zaten. Şimdi böyle bir durum olduğu zaman herkes sadece bugüne değil... Neticede Cumhurbaşkanımız da 72 yaşında. Şimdi 72 yaş, daha gider ama neticede yaşlar bir gün bitiyor. Yani ben yaşıyorum bunu, bitiyor yaşlar. Şimdi o nedenle biraz herkesin şapkayı önüne koyup düşünmesi lazım. Yani ben şunu düşünüyorum: Türkiye'de şu anda adalet daha iyi çalışsa, insan hakları, liyakat daha iyi çalışsa, medya özgürlükleri daha iyi olsa emin ol Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçilme şansı çok daha büyük olurdu."

haberdeger.com

Bağımsız • Yerli • Antiemperyalist

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.