SON DAKİKA

Yavaş CHP'den istifa sürecini anlattı: "Kılıçdaroğlu aradı, rafa kaldırdım"

CHP'den istifa süreci siyaset gündemini sarsmaya devam eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, kararın arka planını anlattı. Faik Öztrak'ın açıklamalarının ardından ilk istifa metnini hazırladığını ancak Kemal Kılıçdaroğlu'nun devreye girmesiyle süreci rafa kaldırdığını belirten Yavaş, "Ancak Müslim Bey’in açıklamaları üzerine kararım değişti ve istifa kararı aldım" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2026 10:34
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2026 11:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://haberdeger.com/
Yavaş CHP'den istifa sürecini anlattı: "Kılıçdaroğlu aradı, rafa kaldırdım"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa etme sürecine, cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmalarına ve hakkındaki "AK Parti'ye geçecek" iddialarına yönelik Nefes Gazetesi'ne çok önemli değerlendirmelerde bulundu.

Faik Öztrak'ın açıklaması

Partisinin 103. kuruluş yıl dönümü etkinliklerine katılmamasıyla başlayan ve ardından yaptığı "Gerekirse gereğini yapmaktan çekinmem" çıkışıyla tırmanan gerilimin perde arkasını paylaşan Yavaş, o süreçte ilk istifa hazırlığını yaptığını ifade etti. Faik Öztrak'ın kendisine verdiği yanıttan sonra istifa metnini kaleme aldığını belirten Yavaş, o dönemi şu sözlerle anlattı: "Evet, Faik Bey’in o açıklaması üzerine istifa metni hazırladım. Ancak Kemal Kılıçdaroğlu beni aradı ve ‘Bunları kafama takmamamı istedi’ ben de vazgeçtim. Metni öyle yırtıp atmadım ama rafa kaldırdım diyebilirim. Ancak Müslim Bey’in açıklamaları üzerine kararım değişti ve istifa kararı aldım."

AK Parti'ye geçecek mi?

Beştepe’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından spekülasyon konusu olan "AK Parti'ye geçecek mi?" iddialarına da net bir nokta koyan Mansur Yavaş, istifa metnindeki şu ifadeleri hatırlattı: "İnsanlar sandığa giderken yalnızca bir isme değil, bir siyasi iradeye de oy verir. Bu nedenle seçmenin iradesini yok saymayı, onun oyuyla elde edilen makamları seçmenin onay vermediği siyasi adreslere taşımayı doğru bulmadım, bugün de bulmuyorum. Seçmenin iradesine sadakat siyasetin namusudur."

Cumhurbaşkanlığı adaylığı iddiaları hakkında ise "Önceliğimiz Ankara" vurgusu yapan Yavaş, "İzleyip, göreceğiz" değerlendirmesinde bulundu. Belediyecilik anlayışının temelinde vatandaşa dokunmak ve sosyal yardımlar olduğunu belirten Yavaş, "Beton yapmak değil mesele, mesele halka dokunabilmek, onların yaşamını kolaylaştırmak" diyerek çalışmalarına odaklandığını ifade etti.

haberdeger.com

Bağımsız • Yerli • Antiemperyalist

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.