SON DAKİKA

İmamoğlu ailesine ‘yolsuzluk’ soruşturması: Baba ve oğul Emniyet’te ifade veriyor

CHP’nin tutuklu Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu’nun babası Hasan İmamoğlu ve oğlu Selim İmamoğlu, ‘rüşvet’ ve ‘suç gelirlerini aklama’ iddiaları kapsamında ‘şüpheli’ sıfatıyla ifade vermeye başladı.

Haber Giriş Tarihi: 05.11.2025 11:52
Haber Güncellenme Tarihi: 05.11.2025 11:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://haberdeger.com/
İmamoğlu ailesine ‘yolsuzluk’ soruşturması: Baba ve oğul Emniyet’te ifade veriyor

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü “çıkar amaçlı suç örgütü” soruşturması kapsamında bugün yeni bir gelişme yaşandı. Ekrem İmamoğlu’nun babası Hasan İmamoğlu ve oğlu Selim İmamoğlu, saat 10.15’te İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne giderek ifade işlemleri için hazır bulundu. İfade alma süreci 11.47’de resmen başladı.

Soruşturmanın başlığı: ‘Rüşvet ve malvarlığı aklama’ iddiası
Başsavcılık, iki ismin dosyada yer alan deliller nedeniyle ifadeye çağrıldığını açıklarken, şu bilgiyi paylaştı:

“İmamoğlu Çıkar Amaçlı Suç Örgütü’ne yönelik soruşturma kapsamında, şüpheliler Hasan İmamoğlu ve Selim İmamoğlu hakkında ‘rüşvet’ ve ‘suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama’ suçlarından savunmaları alınmak üzere talimat verilmiştir.”

Ekrem İmamoğlu hala tutuklu
CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB’ye yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklu bulunuyor. Aynı zamanda kendisi hakkında “casusluk” başlığıyla yürütülen ayrı bir soruşturma kapsamında da tutuklama kararı verilmişti.

Süreç nasıl ilerleyecek?
Baba ve oğulun ifade işlemlerinin bugün tamamlanması bekleniyor. Savcılık, ek deliller doğrultusunda tutuklama ya da adli kontrol kararı talep edebilir. Soruşturmada yeni isimlerin ifadeye çağrılacağı iddia ediliyor

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.