SON DAKİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Başkentimiz küresel diplomasinin merkezi olacak"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da düzenlenen AK Parti Ankara Teşkilat Buluşması'nda başkentin yeni dönemdeki stratejik rolüne ve Türkiye'nin 25 yıllık kalkınma yolculuğuna dair kapsamlı değerlendirmelerde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2026 16:08
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2026 17:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://haberdeger.com/
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Başkentimiz küresel diplomasinin merkezi olacak"

Türkiye'nin önümüzdeki dönemde NATO ve TDT gibi uluslararası zirvelere ev sahipliği yapacağını hatırlatan Erdoğan, Ankara'nın artık sadece bir başkent değil, dünyanın merkezinde yer alan bir diplomasi üssü olacağını vurguladı.

"Ankara küresel diplomasinin merkezi olacak"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'nın uluslararası arenadaki konumunun güçleneceğine dikkat çekerek, "Ankara'nın uluslararası görünürlüğü hiç olmadığı kadar artacak, başkentimiz küresel diplomasinin merkezi olarak adından söz ettirecek" ifadelerini kullandı. Ankara'nın kalbinin teşkilat buluşmasında attığını belirten Erdoğan, "Görüyorum ki, Ankara'nın kalbi bugün bu salonda atıyor. Ankara'nın sesi bugün burada yankılanıyor. Heyecan burada, insanımıza hizmet aşkı burada. Millet ve memleket sevdası, istiklal ve istikbal davası işte burada" diyerek salondaki coşkuya dikkat çekti.

"Hayalleri tek tek gerçeğe dönüştürdük"

AK Parti'nin 25'inci kuruluş yıl dönümünü ağustos ayında büyük bir coşkuyla kutlayacaklarını belirten Erdoğan, partinin Ankara'da kurulduğunu ve milletin duasıyla büyüdüğünü ifade etti. Partinin kuruluş yıllarında Türkiye'nin bu kadar kısa sürede bu seviyelere gelmesinin pek çok kişi tarafından imkânsız görüldüğünü dile getiren Erdoğan, "Bakınız, partimizi kurarken hemen hiç kimse ülkemizin bu kadar kısa sürede büyük mesafeler alacağını düşünmüyordu. Türkiye'nin eğitim, sağlık, adalet, emniyet, ulaşım, ekonomi, dış politika, turizm gibi alanlarda bu kadar kısa sürede büyük hamleler yapabileceğine ihtimal vermiyordu" dedi.

Erdoğan, Türkiye'nin savunma sanayiindeki başarı hikayesini Ankara'nın lokomotifliğine bağlayarak, "İhracatımızı 36 milyar dolardan 275 milyar dolar seviyesine, turizm gelirimizi 12,4 milyar dolardan 65 milyar dolar seviyesine, savunma ihracatımızı 248 milyon dolardan 11 milyar dolar seviyesine, milli gelirimizi 236 milyar dolardan 1,6 trilyon dolara çıkaracağız desek hayal tacirliği yapmakla itham edilirdik. Ama biz, bundan 25 sene önce tahayyül dahi edilemeyen büyük bir kalkınma hamlesine imza attık. Hayalleri hedeflere, hedefleri de tek tek gerçeklere dönüştürdük" şeklinde konuştu.

"Türkiye'ye çağ atlattık"

Konuşmasında bölge merkezli bir politikadan küresel bir oyun kuruculuğuna evrildiklerini belirten Erdoğan, "Türkiye'yi önce bölgesel bir güç, sonra da küresel siyasetin oyun kurucusu yapacağımızı söylesek hayalperest olmakla suçlanırdık. Köklü reformlarımızla, sessiz devrimlerimizle, merhum Özal'ın o meşhur ifadesiyle 'Türkiye'ye çağ atlattık.' 103 yıllık Cumhuriyet'imizin en başarılı kadrosu olarak adımızı hem milletimizin kalbine hem de tarihe şanla, şerefle nakşettirdik" dedi.

Ankara teşkilatına, milletvekillerine ve yerel yöneticilere Türkiye'nin demokrasi mücadelesine verdikleri destekten ötürü teşekkürlerini ileten Erdoğan, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: "Rabb'im birliğimizi, dirliğimizi daim eylesin. Rabb'im son nefesimize kadar birlikte yol yürümeyi, birbirimize yoldaşlık, gönüldaşlık etmeyi bizlere nasip eylesin."

haberdeger.com

Bağımsız • Yerli • Antiemperyalist

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.