SON DAKİKA

Rusya, İsrail'i tehdit etti: "Bu gidişle bir devlet olarak varlığına son verecek"

İdlib'deki Ebu Zuhur Askeri Üssü'nü hedef alan saldırıların ardından Rus ordusundan Tel Aviv yönetimine yönelik çok sert bir uyarı geldi. Rus Korgeneral Apti Alaudinov, İsrail'in izlediği saldırgan politikalarla ABD ve NATO'yu çatışmanın içine çekmeye çalıştığını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2026 13:09
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2026 13:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://haberdeger.com/
Rusya, İsrail'i tehdit etti: "Bu gidişle bir devlet olarak varlığına son verecek"

"Çatışmayı büyütmek istiyorlar"

Rus TASS haber ajansına değerlendirmelerde bulunan Rus Silahlı Kuvvetleri Ana Askeri-Siyasi Daire Başkan Yardımcısı ve Ahmat Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Apti Alaudinov, Orta Doğu'daki savaşın giderek tırmanacağını vurguladı. İsrail'in ana hedefinin çatışmaları maksimum seviyeye çıkararak ABD ve tüm NATO bloğunu bu sürece dahil etmek olduğunu ifade eden Alaudinov, "Bence İsrail’in amacı tam olarak bu: Çatışmayı mümkün olduğunca büyütmek ve hem ABD’yi hem de tüm NATO bloğunu bu çatışmanın içine çekmek. Ancak sonunda İsrail gücünü olduğundan fazla değerlendirecek ve bir devlet olarak varlığını sürdüremez hale gelecek" uyarısında bulundu.

Son 20 günde 3 ülkeye provokasyon

Binyamin Netanyahu yönetiminin sürekli savaş stratejisi izlediğini belirten haberde, İsrail'in son dönemde NATO üyelerini ve müttefiklerini hedef alan hamlelerinin son üç haftada tavan yaptığına dikkat çekildi. Bu kapsamda İspanya, Kuzey Afrika toprağı Sebte’deki göçmen provokasyonları üzerinden hedef alınarak Madrid ile AB arasında Schengen krizine yol açtı. İngiltere'de ise Filistin’e destek veren İşçi Partisi iktidarı "İngiltere İslam Cumhuriyeti'ne dönüştü" ifadeleriyle doğrudan hedef alındı. Türkiye'de seçim kampanyalarında Türkiye karşıtı görseller kullanılırken, Suriye'deki Ebu Zuhur Hava Üssü saldırısı Ankara üzerinden gerekçelendirilmeye çalışıldı; ancak bu asılsız iddialar ABD tarafından yalanlandı.

"Türkiye ile açık bir savaş ihtiyacımız olan son şey"

İsrail’in Türkiye sınırındaki askeri hamleleri kendi iç siyasetinde ve basınında da büyük endişe yarattı. İsrail'in önde gelen gazetelerinden Maariv'e konuşan uzmanlar, Türkiye'nin gelişmiş askeri gücüne ve NATO üyeliğine dikkat çekti. INSS uzmanı Dani Citrinovich, "Türkiye İran değildir" diyerek Ankara’nın çok daha büyük ve gelişmiş bir askeri kapasiteye sahip olduğunu vurguladı. Kanal 13'e konuşan İsrail ordusundan bir yetkili ise bölgedeki tehlikeli gidişatı, "İhtiyacımız olan son şey Türk ordusuyla açık bir savaş" sözleriyle özetledi.

haberdeger.com

Bağımsız • Yerli • Antiemperyalist

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.